Saavutettavuus-avustimet


Jaa artikkeli

Kalaleader-tuen hakeminen

Hyrrä uudistuu

Kauden 2020-2022 tuet ovat lopussa, seuraavan kerran haku aukeaa vuoden 2023 kevätkaudella. Tiedotamme aikatauluista myöhemmin. Ethän jätä hakemuksia Hyrrään, sillä kevään aikana Hyrrä uudistuu ja haku tehdään uudistuneessa Hyrrässä, jonne hakemukset eivät siirry vanhasta Hyrrästä.

Huom! Jo rahoitetut hankkeet käyttävät edelleen vanhaa Hyrrä-ohjelmaa ja hakevat maksatukset yms. tuttuun tapaan siellä!

Hankehakijana voivat toimia esimerkiksi kunnat, yhdistykset, seurat, kalatalousalueet, osakaskunnat, oppilaitokset ja tutkimuslaitokset. Rahoitusta haetaan sähköisen hakujärjestelmän Hyrrän kautta.

Hakuprosessin vaiheet

1.
Ole aina ensin yhteydessä akivaattoriin ja kerro hankeideastasi. Ota yhteyttä Riku Mesiniemi Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., +358 44 377 4516
2.
 1. Ennen Hyrrään kirjautumista, laadi hankesuunnitelma seuraavin tiedoin. Käytä apunasi hankesuunnitelmapohjaa ja apukysymyksiä.
  • Hankkeen tarve ja tavoitteet
  • Hankkeen hallinto
  • Hankkeen toimenpiteet ja aikataulu
  • Tiedotus ja dokumentointi
  • Miten hanke toteuttaa Kalaleader-ryhmän strategiaa
  • Budjetti
3.

Kirjaudu Hyrrään. (toimii parhaiten Firefox-selaimella)

 1. Valitse "Asioi organisaation tai maatilan puolesta"
 2. Sähköisen tunnistautumisen jälkeen valitse sivun vasemmasta yläreunasta "uusi hakemus" ja sen jälkeen "EMKVR-hankehakemus"
 3. Hakemuksen ensimmäisellä välilehdellä valitse Paikallinen toimintaryhmä (Leader).
 4. Valitse vielä toisella välilehdellä (Hankesuunnitelma) Paikallinen kehittäminen.
 5. Täytä hakemuksen kaikki kohdat ja lisää tarvittavat liitteet
 6. Jotta aktivaattori pääsee tarkastamaan keskeneräisen hakemuksen, napsauta hakemuksen vasemmassa reunassa näkyvää palkkia "Anna avustajaoikeus". Älä vielä lähetä hakemusta vaan tallenna ja jätä keskeneräiseksi. Ole yhteydessä aktivaattoriin. Hän tarkistaa, että hakemuksessa on kaikki tarvittavat liitteet ja että se on muutenkin siinä kunnossa, että sen voi viedä Kalaleader-jaoston käsittelyyn.
4.

Kun aktivaattori on tarkastanut keskeneräisen hakemuksesi, voit lähettää sen. (viimeisellä välilehdellä kohta "Lähetä")

5.

Kun hakemus on jätetty, voit omalla riskilläsi käynnistää hankkeen.

6.

Saat ilmoituksen Etelärannikon Kalaleaderin jaoston seuraavasta kokousajankohdasta.

7.

Kalaleader-jaosto käsittelee rahoitushakemuksesi ja antaa hankkeen rahoittamisesta tarkoituksenmukaisuusharkintaan perustuvan, joko puoltavan tai kielteisen lausunnon ELY -keskukselle

8.

Saat ilmoituksen jaoston päätöksestä

9.

Hankkeesi saa virallisen päätöksen ELY-keskuksesta

Tärkeitä huomioita

Myönteisen rahoituspäätöksen saaneiden hankkeiden on hankkeen tiedotuksessa ja julkaisumateriaalissa käytettävä EU:n symbolia. Lisäksi on selkeästi käytävä ilmi, että hanke on osittain Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston rahoittama.

Huomioi, että Kalaleader-ryhmän rahoituskiintiöstä ei voida rahoittaa yksityisiä investointihankkeita. Tavoitteena on saada syntymään uudenlaista toimintaa. Tukea ei tämän vuoksi myönnetä toimintatuen tapaan, jo olemassa olevan toiminnan jatkamiseen ilman selvää uudistamista. Katso alle listatuista arviointipohjista asiat, jotka jaosto ottaa huomioon arvioidessaan hankkeiden kelpoisuutta.

Kotka

Hamina

Miehikkälä

Pyhtää

Virolahti

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Leader Sepra ry
Helsingintie 1 A (B-porras)
49460 Hamina Leader Sepra somessa

Etelärannikon Kalaleader somessa
Tilaa uutiskirje
Maaseutu.fi-logo
EU-logo

Copyright 2023 Leader Sepra ry. Oikeudet muutoksiin pidetään.