Saavutettavuus-avustimet


Jaa artikkeli

Etelärannikon Kalaleader

Etelärannikon Kalaleader-ryhmä on Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston (EMKVR) Suomen toimintaohjelman 2021 – 2027 tarkoittama paikallinen kalatalouden toimintaryhmä. Ryhmää hallinnoi Leader Sepra.

Edistämme alueemme elinkeinokalataloutta ja kalastusmatkailua rahoittamalla yleishyödyllisiä kehittämis- ja investointihankkeita, jotka edistävät Etelärannikon Kalaleader-ryhmän strategian tavoitteiden toteutumista.

Kalaleader-ryhmän yksi keskeisiä tavoitteita kohottaa perinteisen rannikonläheisen ammattikalastuksen tunnettuvuutta ja profiilia; tietoisuutta siitä mitä elinkeinolla on tuotavaa suomalaiseen ruokakulttuuriin, ympäristön tilan parantamiseen ja saariston elinvoimaisuuden ylläpitämiseen. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi ryhmä jakaa tietoa kotimaisesta kalasta ja kalastuksesta sekä tukee ammattikalastajien toimintaa ja uran kehittymistä.

Tukea kalatalouden kehittämiseen kalankasvatuksen, ammattikalastuksen sekä kalastusmatkailun aloille.

Miljoona euroa kalatalouden kehittämiseen.
Olemme avanneet uuden rahoituskauden 2021-2027. Suomen EMKVR-ohjelmasta (Euroopan Meri-, Kalatalous- ja Vesiviljelyrahasto) myönnetyn rahoituksen avulla tuetaan "Kalasta Etelärannikolle Elinvoimaa" -kehittämisstrategian mukaisia yhteisölähtöisiä investointi- ja kehittämishankkeita. Strategian ja sen tiivistelmät voi ladata katseltavaksi alla olevista linkeistä.

Saapuneiden hakemuksien käsittely 31.3. ja 22.5.

Esiselvitys Suomenlahden ammattikalastuksen kestävyydestä

Etelärannikon Kalaleader-ryhmä on selvittänyt MSC-ympäristöstandardin (Marine Stewardship Council) mukaisesti, onko Suomenlahdella harjoitettu ammattikalastus ympäristön ja kalakantojen kannalta kestävää vai ei. Selvitystyöhön on osallistunut myös WWF sekä Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos.

Esiselvityksessä on kuvattu Suomenlahden rannikkokalastuksen yleistila ja arvioitu Suomenlahden rannikkokalastuksen kestävyyttä: analysoitu kalakantojen tila, kalastuksen vaikutukset ekosysteemiin sekä kalastuksen hallintaa. Sekä selvitetty Suomenlahden rannikkokalastuksen sertifiointi-mahdollisuuksia. Koko esiselvityksen voit ladata ja lukea klikkaamalla tästä.


Lähikalafoorumin kokoaminen

Vuoden 2015 alussa kutsuttiin koolle alueellinen kalafoorumi, jossa voidaan keskustella eri ympäristö- ja kansalaisjärjestöjen kanssa Suomenlahden kalatalouselinkeinon toimintatavoista, kestävyydestä, ja pyritään etsimään keinoja yhteisymmärryksen saavuttamiseen eri toimialojen (ammattikalastus, kalastusmatkailu, vapaa-ajan kalastus) välillä.

Kalafoorumissa käytetään apuna eri tutkimuslaitosten tuloksia ja asiantuntemusta. Tilaisuuksissa voidaan arvioida myös kalatalousryhmän toimintaa ja hankkeita, jotta saadaan myös lisää tietoa kalatalousryhmän eri toimintamuotojen tuloksellisuudesta ja opastusta tulevaan toimintaan.  Toimenpiteistä ja tuloksista tiedotetaan lehdistön ja muiden tiedotusvälineiden kautta.

Kysy lisää Etelärannikon Kalaleaderistä

Riku Mesiniemi
Aktivaattori
+358 44 377 4516
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kotka

Hamina

Miehikkälä

Pyhtää

Virolahti

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Leader Sepra ry
Helsingintie 1 A (B-porras)
49460 Hamina Leader Sepra somessa

Etelärannikon Kalaleader somessa
Tilaa uutiskirje
Maaseutu.fi-logo
EU-logo

Copyright 2023 Leader Sepra ry. Oikeudet muutoksiin pidetään.