Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Tilaa uutiskirje

Tilaa Etelärannikon Kalaleader -uutiskirje, joka julkaistaan muutaman kerran vuodessa. Se tiivistää Kalaleaderin tärkeimmät tapahtumat ja tiedotteet helposti perattavaksi paketiksi. Pysyt ajantasalla keskeisimmistä asioista!


Tukea kalatalouden kehittämiseen vesiviljelyn, kaupallisen kalastuksen sekä kalastusmatkailun aloille!


  • Kalaleader-jaosto käsittelee hakemuksia seuraavan kerran 29. toukokuuta.
  • Hakemusten tulee olla Hyrrässä viimeistään 22. toukokuuta.

Etelärannikon Kalaleader-ryhmä on Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston (EMKVR) Suomen toimintaohjelman 2021 – 2027 tarkoittama paikallinen kalatalouden toimintaryhmä. Ryhmää hallinnoi Leader Sepra.

Edistämme alueemme elinkeinokalataloutta ja kalastusmatkailua rahoittamalla yleishyödyllisiä kehittämis- ja investointihankkeita, jotka edistävät Etelärannikon Kalaleader-ryhmän strategian tavoitteiden toteutumista.

Kalaleader-ryhmän yksi keskeisiä tavoitteita kohottaa perinteisen rannikonläheisen ammattikalastuksen tunnettuvuutta ja profiilia; tietoisuutta siitä mitä elinkeinolla on tuotavaa suomalaiseen ruokakulttuuriin, ympäristön tilan parantamiseen ja saariston elinvoimaisuuden ylläpitämiseen. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi ryhmä jakaa tietoa kotimaisesta kalasta ja kalastuksesta sekä tukee kalatalouden toimintaa ja sen kehittymistä.

Miljoona euroa kalatalouden kehittämiseen.
Olemme avanneet uuden rahoituskauden 2021-2027. Suomen EMKVR-ohjelmasta (Euroopan Meri-, Kalatalous- ja Vesiviljelyrahasto) myönnetyn rahoituksen avulla tuetaan "Kalasta Etelärannikolle Elinvoimaa" -kehittämisstrategian mukaisia yhteisölähtöisiä investointi- ja kehittämishankkeita. Strategian ja sen tiivistelmät voi ladata katseltavaksi alla olevista linkeistä.

Tervetuloa mukaan kalatalousverkostoon!

Suomen Kalaleader-ryhmät ovat muodostaneet Maa- ja Metsätalousministeriön aloitteesta verkoston, joka kokoaa yhteen kaikki elinkeinokalatalouden alan toimijat. Tulee mukaan osallistumaan keskusteluun ja verkostoitumaan!

Lisätiedot tuista ja toiminnasta!

Riku Mesiniemi
Aktivaattori
+358 44 377 4516
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.