Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Jaa artikkeli

Leader-tukea nuorille

Sepra tarjoaa alueen nuorille monia mahdollisuuksia olla itse vaikuttamassa kotiseudun viihtyisyyteen, ja siihen millaista toimintaa alueella järjestetään. Monissa rahoitetuissa Leader-hankkeissa on nuorille suunnattua toimintaa. Nuoret voivat myös yhdessä jonkin yhdistyksen kanssa ideoida hankkeen omiin tarpeisiinsa: varsinaisissa Leader-hankkeissa hakijana tulee olla rekisteröity yhdistys.

Tarjoamme nuorille minirahoitusta pieniin yhteisiin hankkeisiin tai tapahtumien järjestämiseen. Alla pdf:ssä on tietoa minirahoituksesta, jota pienet nuorten ryhmät – vähintään 4 nuorta – yhdessä voivat hakea yhteisiin harrastusvälinehankintoihin tai vaikkapa tapahtuman järjestämiseen alueen nuorille.

Kansainvälinen toiminta ja yrittäjyys

Sepran omissa hankkeissa, kuten Sustainable entrepreneurship in the countryside – SEIC – nuorille tarjotaan mahdollisuus lähteä paikallisen yrittäjän kanssa tutustumaan jonkin alan yrityksen toimintaan Virossa tai Latviassa. 

Yhteiskunnallinen yrittäjyys -toiminnan kautta voi hakeutua vapaaehtoisvaihtoon Irlantiin tai Viroon, hyvin edullisesti ja kiinnostaviin paikkoihin; vaihdot jatkuvat, kun koronatilanne sen mahdollistaa! 

Nuoret äänessä

Sepra on vuoden 2023 alussa käynnistänyt uuden nuorisohankkeen Nuoret äänessä. Nimensä mukaisesti nyt kuunnellaan, mitä nuorilla on sanottavana!

Nuorisojaosto ja minirahoitus

Sepran Nuorisojaoston jäseneksi voi hakeutua alueella asuva/opiskeleva nuori (alle 30v.), jota kiinnostaa olla mukana Sepran toiminnassa!

Jaosto voi kokoontua esim. Teamsilla tai kasvotusten eri kuntien alueilla, jolloin järjestetään kimppakyydit.

Sepra maksaa kaikki matkustamisesta aiheutuneet kustannukset, ja järjestää tapaamisiin tarjoilun. Jaoston jäsenille maksetaan pieni palkkio vuoden päättyessä, osallistumisaktiivisuuden mukaan.

Jaosto haluaa esim

  • mahdollistaa nuorten itsensä ideoimien tapahtumien ja toiminnan toteuttamista myöntämällä minitukia
  • rohkaista nuoria kansainvälisyyteen ja ottaa heitä mukaan Sepran kansainväliseen toimintaan
  • tarjota nuorille verkostoja, joiden avulla nuorten ideoita voi ideoida sekä toteuttaa laajempina
  • auttaa etsimään ja löytämään harjoittelu- ja työkokeilupaikkoja kylien yrityksistä ja yhdistyksistä, sekä mahdollisesti ulkomailta

Vaikuttaminen vuoteen 2030 - osallistu kyselyyn!

Vastaamalla muutaman kohdan kyselyyn voit olla vaikuttamassa siihen, millaisia isompia hankkeita Sepra tulevina vuosina voi tukea. Tällä hetkellä Sepra valmistelee strategiaa, jolla se hakee EU-rahoitusta erilaisten hankkeiden tukemiseksi ajalla 2023-2027.

Ajalla 2014-2020 tukea alueen yhdistysten ja yritysten hankkeisiin on kohdennettu n. 3 miljoonaa, ja joukossa on paljon hankkeita, joilla on tuettu nuoria hyödyttävää toimintaa.

Oletko käynyt kokeilemassa Haminassa kiipeilyseinää? Oletko mukana Haminan Teinisirkuksen toiminnassa tai ajatko Miehikkälän moottoriradalla? Jos olet mukana partiotoiminnassa on Karhulan Korvenkävijöiden kotalaavu sinulle ehkä tuttu, tai Haminan Päivänpoikien purjehduskoulutusalus; näihin kaikkiin on saatu Leader-tukea.

Kysy lisää Leader-tuesta nuorille

Heidi Hansén
Hankekoordinaattori
358 44 277 4515
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.