Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Kohti ilmastoneutraaliutta

Komissio on hyväksynyt joukon ehdotuksia, joilla EU:n ilmasto-, energia-, liikenne- ja veropolitiikkaa uudistetaan, jotta ne tukevat tavoitetta pienentää kasvihuonekaasujen nettopäästöjä vähintään 55 % vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 1990 tasoihin.
Euroopan komission sivuilta löydät lisätietoa Euroopan vihreän kehityksen ohjelman toteuttamisesta

  • Osumia: 242

ED:n toimintavuosi 2023

Alkuvuodesta ED Kymenlaakso näkyi erilaisissa tapahtumissa, kuten Kouvolan Veturi-kauppakeskuksessa ja Kotkan torilla, mutta tärkein tapahtuma oli 9.5. Eurooppa päivän SepraGaala. Gaalassa tuotiin esiin EU-osarahoitettuja hankkeita ohjelmakaudelta 2014-2022 niin maaseuturahaston kuin meri- ja kalatalousrahaston puolelta. Tilaisuudessa myös esiintyi ukrainalaisia nuoria muusikoita. 

Keväällä otettiin kantaa paljon keskustelua herättäneeseen Haminan akkutehdashankkeeseen, ympäristövaikutusten näkökulmaan liittyen ja kuulosteltiin, aiheuttaako metsien ennallistamisasetus keskustelua: ennallistamisasetus ei merkittävästi, mutta silakan pyyntikiintiöistä ja mahdollisesta kalastuskiellosta käytiin paljonkin keskustelua asukkaiden kanssa tapahtumissa, vaikka rajoitukset eivät ED:n merialueisiin liitykään.

Syyskaudella ED on ollut mukana jo Maailma Kymissä -tapahtumassa sekä Itämeripäivässä Kotkassa, Saaristomarkkinoilla Pyhtäällä, sekä Elimäen Lähiruokamessuilla ja Viranomaiset Manskilla -tapahtumissa Kouvolassa.

SOTEU puheen ED:n edustaja kuunteli Kotkan Lyseon kieltenopiskelijoiden kanssa 13.9. Lyseon lukiolla. Nuorten kanssa on valmistettu videotervehdyksiä koko alkuvuosi viidessä maakunnan eteläisessä kunnassa, ja heidän sekä kuntapäättäjien kanssa pidetään ensi-illat ja keskustelutilaisuudet loka-marraskuun aikana. Loppuvuodesta on tulossa vielä tilaisuuksia, joissa tavataan kansalaisia ja päästään keskustelemaan EU-asioista, ja mm. v. 2024 EU parlamenttivaaleista. 

  • Osumia: 221