Fullscreen Image V3

Kalatalous

Tukea kalatalouden kehittämiseen kalankasvatuksen, ammattikalastuksen sekä kalastusmatkailun aloille.

Kestävä kalastus

ESKO-ryhmä haluaa kohottaa perinteisen rannikonläheisen ammattikalastuksen tunnettuutta ja profiilia; tietoisuutta siitä mitä elinkeino tuo suomalaiseen ruokakulttuuriin, perinteisiin ja saariston elinvoimaisuuteen. Ryhmä haluaa jakaa tietoa sekä auttaa ja tukea vastuullista ammattikalastusta kohti kestävästi tuotettua lähiruokaa.

Esiselvitys Suomenlahden ammattikalastuksen kestävyydestä

ESKO-kalatalousryhmä on selvittänyt MSC-ympäristöstandardin (Marine Stewardship Council) mukaisesti, onko Suomenlahdella harjoitettu ammattikalastus ympäristön ja kalakantojen kannalta kestävää vai ei. Sekä WWF että Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos ovat osallistuneet selvitystyöhön.

Esiselvityksessä on kuvattu Suomenlahden rannikkokalastuksen yleistila ja arvioitu Suomenlahden rannikkokalastuksen kestävyyttä: analysoitu kalakantojen tila, kalastuksen vaikutukset ekosysteemiin sekä kalastuksen hallintaa. Sekä selvitetty Suomenlahden rannikkokalastuksen sertifiointi-mahdollisuuksia. Koko esiselvityksen voit ladata ja lukea sivun alalaidasta löytyvästä liitteestä.

Kalafoorumin kokoaminen

Vuoden 2015 alussa kutsuttiin koolle alueellinen kalafoorumi, jossa voidaan keskustella eri ympäristö- ja kansalaisjärjestöjen kanssa Suomenlahden kalatalouselinkeinon toimintatavoista, kestävyydestä, ja pyritään etsimään keinoja yhteisymmärryksen saavuttamiseen eri toimialojen (ammattikalastus, kalastusmatkailu, vapaa-ajan kalastus) välillä.

Kalatfoorumissa käytetään apuna eri tutkimuslaitosten tuloksia ja asiantuntemusta. Tilaisuuksissa voidaan arvioida myös kalatalousryhmän toimintaa ja hankkeita, jotta saadaan myös lisää tietoa kalatalousryhmän eri toimintamuotojen tuloksellisuudesta ja opastusta tulevaan toimintaan.  Toimenpiteistä ja tuloksista tiedotetaan lehdistön ja muiden tiedotusvälineiden kautta.


Logo Seprat
Leader Sepra ry

Helsingintie 1 A (B-porras)
49460 Hamina
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.