Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Jaa artikkeli

Europe Direct

Uusi Europe Direct -verkosto aloitti toimintansa 1. toukokuuta 2021. Leader Sepra jatkaa ED tiedotuspisteenä ainakin vuoden 2025 loppuun.
Kymenlaakson Europe Direct -pisteessä Haminan Itäväylässä voi vierailla paikan päällä, mutta vastaamme kysymyksiin myös sähköpostitse, puhelimitse tai sosiaalisen median kanavilla. 

Osallistumme alueellisiin ja valtakunnallisiin tapahtumiin ja kampanjoihin eri puolilla maakuntaa ja somessa. Vuoden toimintaan kuuluvat esim. 112-päivä, Eurooppa-päivä, Maailma Kymissä -tapahtuma, Kotkan kalamarkkinat, Viranomaiset Manskilla -tapahtuma sekä paljon muuta. 

EU-pisteemme palveluihin kuuluu neuvonta; vastauksia erilaisiin EU-aiheisiin kysymyksiin ja neuvoja siihen, mistä EU-tietoa löytyy. Erityisasiantuntemusta vaativissa kysymyksissä ohjaamme muiden EU-verkostojen tai -palvelujen puoleen. Toimistoltamme saatavana myös EU-aiheista materiaalia ja voimme myös tarvittaessa tilata esim. opetukseen sopivaa materiaalia.

Mikä on ED eli Europe direct?

Paikalliset Europe Direct -pisteet (ED) ovat Euroopan unionin tärkeä vuorovaikutuskanava, jonka kautta saa helposti tietoa Euroopan unionista ja erityisesti EU-kansalaisten oikeuksista ja EU:n toiminnan tavoitteista.

Uudella toimikaudella tiedotuspiste löytyy Suomessa seuraavilta paikkakunnilta: Hamina, Kajaani, Kankaanpää, Kuopio, Mikkeli, Oulu, Seinäjoki ja Valkeakoski.
Europe Direct -pisteissä voi vierailla paikan päällä, mutta ne vastaavat kysymyksiin myös sähköpostitse, puhelimitse tai sosiaalisen median kanavilla. Pisteet ovat mukana järjestämässä paikallisia EU-aiheisia yleisötapahtumia, keskustelutilaisuuksia ja seminaareja. Ne vauhdittavat erityisesti keskusteluja Euroopan tulevaisuuskonferenssista.
Europe Direct -pisteet toimivat Euroopan komission, Euroopan parlamentin ja EU:n neuvoston paikallisina yhteyspisteinä ja tekevät yhteistyötä muiden sidosryhmien kanssa. Euroopan laajuisesti verkostossa on yhteensä yli 400 pistettä.

Infopiste löytyy Sepran tiloista Haminan Itäväylästä, mutta toimintaa järjestetään koko maakunnassa, tosin toistaiseksi koronasta johtuen pääosin virtuaalisesti ja somessa.

Euroopan Unionin painopisteet Viherelvyttäminen sekä Digitaaliajan haasteet pyritään huomioimaan jollakin lailla kaikissa vuoden tapahtumissa.

Heidi Hansén
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Marjo Tolvanen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.