Rekisterit kuntoon

Haku aukeaa näillä näkymin huhtikuun lopulla, mutta sitä ennen yhdistysten tulisi hoitaa muutama asia käytännön hakemista helpottava asia kuntoon.

Sen lisäksi, että on hyvää aikaa hioa suunnitelmat huippuunsa, yhdistysten tulisi varmistaa, että yhdistysrekisterissä on oikeat tiedot yhdistyksen nimenkirjoittajista sekä viimeisin voimassa oleva osoite.

Tukea haetaan haun avautuessä sähköisesti HYRRÄ-järjestelmällä,  Sepran  henkilöstö opastaa ja neuvoo järjestelmän käytössä. Hakemuksen tekemisen voi aloittaa vaikka Sepran toimistolla.  Järjestelmän käyttöön tarvitaan kuitenkin  y-tunnus sekä Katso-tunniste.

Y-tunnusta haetaan verottajalta Y1-lomakkeella. Ilmoitus on maksuton ja tulee liittää kopiot perustamiskirjasta ja yhdistyksen säännöistä. Myös Katso-tunniste on maksuton. Katso-tunnisteen eli pääkäyttäjyyden saa käyttöönsä henkilö, jolla on yhdityksen nimenkirjoitusoikeus. Pääkäyttäjä voi luoda muille yhdistyksen nimenkirjoittajille rinnakkaistunnisteita tai esimerkiksi muille yhdistyksen toimihenkilöille alitunnisteita, joissa on rajoitetummat oikeudet. 

Lue lisää Katso-tunnisteen perustamisesta.


Logo Seprat
Leader Sepra ry

Helsingintie 1 A (B-porras)
49460 Hamina
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.