Vuonna 2020 rahaa 24 hankkeelle

EU-ohjelmakausi alkaa olla lopuillaan, ja Sepran hallitus on käsitellyt viimeiset rahoitettavat hankehakemukset 15.12.kokouksessaan. Puollettavaa rahoitusta oli käytettävissä tälle vuodelle noin 861.000 euroa. Tukea puollettiin vuoden aikana yli 840.000 € ja vuoden alkuun käsiteltäväksi siirtyvät kaksi hanketta ovat hakeneet tukea yli 124.000€. Hallitus ei tehnyt vielä päätöksiä siirtymäkauden varoista, koska niiden määrä on vielä epäselvä.

Vuoden 2020 tuki tuli kohdennettua 19 hankkeelle – näistä 5 yrityshanketta, 12 yhdistyshanketta ja kaksi teemahanketta, joissa yhteensä yli parikymmentä paikallista toimenpidettä. Hanketoimijat tulevat itse osallistumaan kehittämistoimien ja yritysinvestointien rahoitukseen yli 670.000 € edestä talkootyötä ja omaa rahaa.

Koko ohjelmakaudelle 2014-2020 Sepralle on myönnetty EU- ja valtion rahoitusta paikallisen toiminnan kehittämiseen 2,215 miljoonaa, minkä lisäksi saimme hyvän toiminnan ansiosta 530.000€ ylimääräistä. Kun tähän lisää alueen kuntien reilun 680.000 € rahoituksen, on kehittämistoimia ja investointeja kyetty tukemaan yli 3,4 miljoonan euron edestä. Mitä kaikkea tuilla on saatukaan aikaan, kannattaa käydä katsomassa Sepran sivuilta osoitteesta https://www.sepra.fi/leader-tuet, mistä löytyy erikseen kuvaukset yhdistysten ja yritysten hankkeista.

ESKO-kalatalouspuolella hanketukea myönnettiin vuoden aikana viidelle hankkeelle, yhteensä reilun 155.000 € edestä. Vuodelle 2021 jäi vielä noin 60.000 € sekä mahdollisesti palautuvia varoja jaettavaksi uusiin toimiin, joten mikäli kalatalouden osalta on kehittämis- ja investointitarpeita, kannattaa olla rohkeasti yhteydessä Sepran työntekijöihin. Hallituksen kokousten ajankohdat päivittyvät sivuillemme vuoden alussa, joten sieltä löytyy siis tieto käsittelyajankohdista.
Rahoitusta myös välikaudelle

Maa- ja metsätalousministeriön tavoitteena on, että EU ohjelmakausien väliin ei tulisi välikautta. Tähän liittyen Leader-ryhmät ovat voineet hakea EU- ja valtionrahoitusta seuraaville kahdelle vuodelle. Sepran kunnat sitoutuivat alueelliseen vastinerahoitukseen hyvin, joten Sepra haki 520.000 € EU- ja valtiotukea tuleville vuosille. Paljonko varoja tulee käyttöön, se selviää tammi-helmikuulla, ja tavoitteeksi on asetettu, että ryhmien hallitukset voisivat käsitellä hakemuksia katkeamatta alkuvuodesta alkaen.

Kannattaa siis olla yhteydessä Sepran hankeasiantuntijoihin, joiden yhteystiedot löytyvät Sepran sivuilta, mikäli ajatuksissa on oman toiminnan kehittäminen tai uudet investoinnit yritystoimintaan!


Logo Seprat
Leader Sepra ry

Helsingintie 1 A (B-porras)
49460 Hamina
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.