Nuorisoleiri Kroatiassa

”Game of Stones” Dugopoljessa 16.-23. elokuuta 2018

Leiri yhdistää nuoria sekä nuorten kanssa työskenteleviä tahoja Suomesta, Italiasta, Britanniasta, Maltalta ja Kroatiasta. Kustakin maasta leirille osallistuu viisi nuorta (iältään 18-25 v.) ja yksi ohjaaja. Kroatiasta leirille osallistuu lisäksi kaksi nuoriso-ohjaajaa.

Leirin tavoitteena on parantaa ja kehittää osallistujien digi-taitoja sekä lisätä kulttuurin hyödyntämistaitoja; osallistujien toivotaan löytävän uusia tapoja ajatella ja esitellä oman alueensa kulttuuria. Nuorten ennakoidaan leirin avulla löytävän kulttuureja yhdistäviä asioita, ja näin oppivan ymmärtämään toisten maiden nuorten elämää paremmin.

Aktiviteettina mm. käytännön työskentely sisältäen aktiiviesti ja luovasti toteutettua filmausta, josta tuloksena videoklippejä. Ohjaajalla New York - Steven Spielberg Filmi Akatemian tutkinto.

Hae mukaan tästä linkistä

Osallistumismaksu 80€/hlö sisältää

  • linja-automatkat Kotka-lentokenttä-Kotka
  • lennot Helsinki-Split-Helsinki
  • majoituksen
  • ateriat ja ohjelmakustannukset.

Matkalle osallistujilla tulee olla voimassa oleva virallinen henkilökortti tai passi sekä matkavakuutus.

Hakuaika 15.5.-15.6.2018 Lisätietoja toimisto(at)sepra.fi

LAG Zagora yhdistys –leirin pääorganisoija – on perustettu Kroatiassa 2015 viiden maaseutukunnan yhteistyönä Dalmatian maakuntaan. Zagora on voittoa tavoittelematon organisaatio, minkä perustajia olivat kunnat, paikalliset julkiset laitokset, matkatoimistot, yrityssektorin, sekä maaseudun yhdistysten ja nuorisokerhojen edustajat. Zagoran on tarkoitus toimia EU LEADER ryhmänä maaseutua kehittäen.

Zagoran 606 km² alue sijaitsee 15 km päässä Splitin Unescon maailmanperintökohteesta. Asukkaita alueella on n. 15.000. Zagoran luontoon liittyvä ja suojattu kulttuuriperintö liittyy pitkälti kiveen. Kivi on muokannut maaseutualueen elämäntapaa ja siten koko yhteisön kulttuuria koko historian ajan.

Hankkeen pääteemana on integroida eri maista tulevat nuoret kumppanuuteen ja auttaa heitä ymmärtämään, miten he voisivat hyödyntää oman yhteisönsä kulttuuria. Nuorten toivotaan huomaavan, miten samantyyppistä luontoon ja kulttuuriin liittyvää perintöä löytyy eri maiden välillä. Samankaltaisuuden huomaaminen auttaa jakamaan kokemuksia ja tukee sosiaalisen suvaitsevaisuuden kehittämistä.

Toimintaan liittyen nuoret oppivat tuntemaan toisensa omassa maassaan, he heräävät nostamaan omalta alueeltaan esiin kulttuurikohteita ja huomaavat, mitä erityistä omalla alueella on.
Toimenpiteet koko hankkeen aikana sisältävät

  1. tapaaminen ennen leirille osallistumista ja oman alueen kohteiden kartoitusta
  2. haluttaessa kohteiden kuvausta kunkin alueelta tai yhdessä
  3. tiedon keruu omasta alueesta
  4. leirille osallistuminen
  5. kokemuksesta kertominen 1-2 Sepran tilaisuudessa vuoden aikana


Logo Seprat
Leader Sepra ry

Helsingintie 1 A (B-porras)
49460 Hamina
Ma – To: 9:00 – 16:00
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.